Крзното е шема за пештерска жена

krzno5На 29ти Ноември 2013 Здружението за заштита на животните и животната средина „ЕДЕН“ заедно со Здружението за заштита на животната средина „Терра Флориа“ го одбележаа светскиот ден на борба против индустријата со природно крзно. Мотото на настанот гласеше: „Крзното е шема за пештерска жена“. ОГРОМНA БЛАГОДАРНОСТ до сите наши активисти/волонтери што придонесоа за извонредниот перформанс. ♥ Continue reading

Advertisements

Протест пред скопската зоолошка

banzoos (Copy)За неполн месец во Зоолошката градина во Скопје и второ животно е во смртна опасност, а можеби и веќе мртво.
Протестот пред Зоолошката не е само бојкот на непрофесионалноста, некомпетентноста и комплетната индолентност на нејзиниот персонал, туку бојкот на зоолошките во генерална смисла. Continue reading

Најновогодишна фотка од твоето милениче

najnovogodishna fotka od mileniceto1Здружението за заштита на животни и животна средина ЕДЕН ви го најавува натпреварот Најновогодишна фотка од твоето милениче. Натпреварот трае од 25.12.2013 до понеделник 30.12.2013 на полноќ. Continue reading

Fur Free Bookmarks and Pocket Calendars

doniraj

Разгледајте ги нашите прекрасни едукативни бележници (маркери за книги) кои може да ги добиете со донација од само 30 МКД и џебните календарчиња што се добиваат за донација од 10 МКД. Подарете си на себе и на своите најблиски грст хуманост оваа година! Continue reading

Човековите права CE права на животните

edenhumanrights10 декември е Ден на човековите права, но од неодамна на истиот датум се одбележува и Денот на правата на животните. Насилството е насилство и убиството е убиство. Не постои хумано убиство, исто како што не постои ни хумано силување, ни хуман геноцид. Continue reading

Ново маче дома!? Сега што!?

novomaceПрво и најважно за вашиот нов миленик е дека треба да земете детални и темелни информации од оној од кој сте го добиле, без оглед на тоа дали сте го земале од продавница за миленичиња, ветеринар, пријател или на интернет. Continue reading

Најдов слепо маче без мајка, што сега?

newborncatВАЖНО!

*МАЧИЊА СТАРИ ДО 2 НЕДЕЛИ ТРЕБА ДА СЕ ХРАНАТ НА СЕКОИ 2 ЧАСА (И ВО ТЕКОТ НА НОЌТА, НЕ САМО ПРЕКУ ДЕН, ШТО ЗНАЧИ ДЕКА ВО ПЕРИОД ОД 24 ЧАСА ТРЕБА 12 ПАТИ ДА ИМ СЕ ДАДЕ ДА ЈАДАТ). Continue reading